DONIRAJ !

Nova licitacija - Vašu fotografiju mlada umetnica Jovana Beljić pretvara u umetničku sliku!

2021-03-07 - Licitacija Lokalne fondacije Stara Pazova

Nakon veoma uspešne prve licitacije, za dres Pazovčanina i fudbalera FK Partizan Miloša Jojića koji je prodat za 14.000din gospodinu Siniši Parezanović iz Niša, nastavljamo sa licitacijama Lokalne fondacije Stara Pazova! 

 

Sredstva prikupljena ovim putem biće usmerena u fond kroz koji će biti podržane inicijative u našoj opštini u oblasti kulture, umetnosti, obrazovanja, sporta i uređenja javnih prostora i površina. Kupovinom na licitaciji postajete donator, pomažete svom komšiluku, mestu u kom živite, prijateljima, u misiji da svi zajedno gradimo lepšu i prosperitetniju zajednicu!

 

Ovoga puta je reč o umetničkoj slici  humane i društveno odgovorne mlade umetnice Jovane Beljlić.  Slikarstvom, odnosno poslom koji sada radi počela je da se bavi  iz hobija ali se to ubrzo pretvorilo u pravu pravcatu magiju! Jovana je po profesiji diplomirani specijalista dizajner, živi i radi u Staroj Pazovi  ali narudžbine za njene slike stižu joj iz svih delova Srbije i Evrope! Pravac kojim se ona bavi naziva se hiperrealizam. O čemu se zapravo radi najbolje se shvata kada se pogledaju njene slike koje uglavnom radi tehnikom ulje na platnu ili akril na platnu. Ljudi najviše naručuju tzv. personalizovane slike tj. one koje Jovana slika na osnovu dostavljene fotografije od stane naručioca. Tako da ona zapravo od ličnih, porodičnih, starih ili novih fotografija pravi pravcate umetničke slike.

 

U skladu sa tim predmet druge licitacije Lokalne fondacije Stara Pazova je upravo slika koja će tek biti naslikana za onog ko izlicitira najveću ponudu! Šta će biti na toj slici određuje sam pobednik licitacije tj. dovoljno je da pošalje Jovani fotografiju po svom izboru  i ona će je pretvoriti u umetničku sliku. Slika će biti dimentzija 50cm*60cm a rok za izradu i dostvu pobedniku licitacije oko 3 meseca (zbog velikog broja već poručenih slika na kojima Jovana trenutno radi). 

 

Licitacija je otvorena do nedelje 14. marta do 12 sati i odvija se javno, isključivo u komentarima objave na FB stranici

 

I u narednim nedeljama poznati Pazovčani – sportisti, umetnici, glumci i muzičari daće na licitaciju deo svoje opreme, rekvizit, svoje delo i neku od ličnih značajnih stvari za koje će zainteresovani građani moći da licitiraju na FB stranici Lokalne fondacije Stara Pazova. Informacije o svim donacijama i budućim realizovanim aktivnostima biće dostupne na našem zvaničnom sajtu.