DONIRAJ !

Izabrano 11 inicijativa građana na 3.konkursu Lokalne fondacije Stara Pazova

2022-11-07 - Lokalna fondacija STPA

Čak 22 prijavljene ideje za poboljšanje svoje lokalne zajednice pristigle su na 3. otvoreni konkurus Lokalne fondacije Stara Pazova.

Nakon 2 kruga selekcije, do sada najvećeg broja pristiglih prijava u odnosu na prethodna dva konkursa, izabrano je 11 inicijativa građana koje će imati priliku da uz bespovratna finansijska sredstva dobijena na ovom konkursu sprovedu predložene ideje u delo. Ukupno će biti  podržane 4 neformalne grupe, 4 registrovana udruženja, 2 stambene zajednice i 1 kulturno umetničko društvo. Podržane su ideje iz Stare i Nove Pazove, Banovaca, Golubinaca, Belegiša ali nekoliko projekata odnosi se i sprovodiće se na celoj teritoriji opštine Stara Pazova, dakle obuhvatiće sva mesta.

Listu projekata koji će dobiti finansijsku podršku Lokalne fondacije Stara Pazova, kao i listu projekata koji su ostali "ispod crte" možete pogledati na sledećem linku Rezultati 3.konkursa LFSP - spisak projekata

Lokalna fondacija StPa prikuplja sredstva od građana, preduzetnika i kompanija i iznos koji skupi duplira Trag fondacija. Nakon toga ukupna suma se raspodeljuje na najbolje ideje građana putem javno raspisanih konkursa. Do sada je imala 2 takva konkursa na kojima je podelila 12.000e dok će na trećem fond za raspodelu biti 18.000 evra.