DONIRAJ !

Održana Donatorska žurka u Starim Banovcima

2022-06-14 - Lokalna fondacija STPA

Uz zvuke naše lokalne rock grupe Liga izuzetnih Sremaca u Starim Banovcima u VIP bašti Bašte Pustolova održana je 3. donatorska žurka Lokalne fondacije Stara Pazova. Bila je ovo prilika da se u opuštenoj atmosferi članovi osnivačkog tima zahvale dosadašnjim donatorima na učešću u ovom zajedničkom projektu. Na samom događaju priređena je, sada već tradicionalna, donatorska tomboloa uz pomoć koje je prikupljeno 58.000din dok je pre i posle samog događaja uplaćeno na tekući račun 37.000din ...tako da je tog dana prikupljeno blizu 100.000din što je zapravo zbog dupliranja od strane Trag fondacija 200.000din za podršku nekim novim budućim akcijama naših sugrađana!

Proslavljeno je i ispunjenje uslova o prikupljenih 10.000evra tako da če Trag fondacija osim dupliranja tih sredstava pomoći našem lokalnom timu da registruje fondaciju i formalno! To znači da već od jula meseca počinje nezavisno da radi prva lokalna fondacija u našoj opštini!

Podsećamo da do 15.000evra svaki prikupljen iznos duplira Trag fondacija. Do sada je na osnovu prikupljenih 6.000evra - podeljeno 12.000evra na 2 javna konkursa (jun i oktobar 2021.) i tako podržano 12 lokalnih inicijativa građana. Napravljena su 2 dečija igrališta, uređeno je još nekoliko zelenih površina, finansirani besplatni kursevi robotike za svu decu opštine, održana serija besplatnih muzičkih radionica za decu predškolskog uzrasta, subvencionisane su sterilizacije pasa kako bi se smanjio broj pasa lutalica, organizovane besplatni izleti na socijalno inkluzivnu farmu koza u Surduku itd. Novi konkrus i podela novoprikupljenog novca (dupliranog) biće s jeseni a sve građane pozivamo da se uključe u ovaj zajednički poduhvat, što kroz uplatu donacija što kroz preduzimanje sopstvenih akcija i prijavu svojih ideja na predstojeće konkurse za dodelu bespovratnih sredstava!