DONIRAJ !

Prva licitacija Lokalne fondacije Stara Pazova

2021-02-19 -

Lokalna fondacija Stara Pazova ima zadatak da podrži komšije, aktivne građane iz svih mesta sa teritorije naše opštine koji žele da njihova ulica ili kraj u kome žive postane lepše, bogatije i ugodnije mesto za život.

Kako ćemo to učiniti? Ideja nam je da spojimo ljude koji imaju ideje sa društveno odgovornim kompanijama i pojedincima koji imamu sredstva, vreme i znanje da te ideje sprovedu u delo.

Planiramo da u našoj lokalnoj zajednici prikupimo 15.000 evra, koje će nam Trag fondacija duplirati, a mi ćemo tih ukupno 30.000 evra vratiti zajednici kroz podršku najboljim lokalnim, malim inicijativama.

Licitacije opreme i rekvizita

Poznati Pazovčani – uspešni sportisti, umetnici, glumci, muzičari daće na licitaciju deo svoje opreme, rekvizita, značajnih stvari za koje će zainteresovani građani moći da licitiraju na Facebook stranici Lokalna fondacija Stara Pazova. Sredstva prikupljena ovim putem biće usmerena u fond kroz koji će biti podržavane inicijative u svim mestima na teritoriji opštine Stara Pazova u oblasti kulture, umetnosti, obrazovanja, sporta i uređenja javnih prostora i površina.

Na prvoj licitaciji naći će se potpisani dres Miloša Jojića, fudbalera FK Partizan koji je još kao dečak naravno počeo da igra fudbal u Jedinstvu iz Stare Pazove odakle je otišao u Partizan a zatim 2014. odlazi u Bundesligu, prvo u Borusiju iz Dortmunda (gde je ostao upamćen kao debitant koji je najbrže dao gol (od ulaska u igru) u istoriji Bundeslige – već u 17 sekundu od ulaska!) zatim preko Kelna, turskog Bašakšehira, austrijskog Folgsbergera ponovo dolazi u FK Partizan gde i sada igra. Miloš se uvek isticao profesionalizmom i čovekoljubljem kojim je dao izuzetan primer kako treba da se ponaša jedan vrhunski sportista.

Ko pobedi na licitaciji, za sebe dobija dres, a mestu u kom živi, komšiluku, prijateljia pomaže u misiji da svi zajedno gradimo lepše i perspektivnije životno okruženje.

Želimo da motivišemo naše sugrađane, ohrabrimo ih i pokažemo da je moguće da zajedno rešavamo sve probleme i izazove u lokalnoj zajednici. Licitacije će biti jedan od načina da prikupimo potrebna sredstva kako bismo ispunili svoj cilj.